Θέρμου
Small text Medium text Large text

αναζήτηση


Εκδηλώσεις

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΕΟΡΤΕΣ – ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ
 
 
Εορτές μνήμης Κοσμά του Αιτωλού :Κάθε καλοκαίρι στην πόλη του Θέρμου το 3ο δεκαήμερο του Αυγούστου και αφιερωμένες στην μνήμη «Κοσμά του Αιτωλού» γίνονται ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις διάρκειας οκτώ ημερών.
 
Περιλαμβάνουν αθλητικές εκδηλώσεις, σημαντικές συναυλίες με επώνυμους καλλιτέχνες, χορό, θέατρο, εκθέσεις ζωγραφικής, καλών τεχνών κ.α. Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν ιδιαίτερη απήχηση στην ευρύτερη περιοχή.
 
 
Το ΄Γαιτανάκι΄ στην Ανάληψη :  Στην Ανάληψη την Τρίτη του Πάσχα, στον πρόσφατα ανακαινισμένο προαύλιο χώρο της επιβλητικής εκκλησίας του Αγίου Νικολάου τραγουδιέται ζωντανά και χορεύεται με παραδοσιακές στολές ο ντόπιος εντυπωσιακός χορός το <<Γαϊτανάκι>>. Το παραδοσιακό αυτό δρώμενο επαναλαμβάνεται από τα παλιότερα χρόνια και αναπαριστά τη θρυλική ιστορία των αρματολών και του Αλή Πασά.
 
 
Γιορτή τσίπουρου στην Κόνισκα :Τα τελευταία χρόνια και με όλο και μεγαλύτερη επιτυχία οργανώνεται το φθινόπωρο στην Κόνισκα η γιορτή τσίπουρου. Σε ειδική εγκατάσταση στην κεντρική πλατεία του χωριού παράγεται τσίπουρο, το οποίο καταναλώνεται συνοδεία μουσικής και εδεσμάτων σε μια λαϊκή γιορτή. 
 
 
Καθαρή Δευτέρα στο Θέρμο : Με συμμετοχή πλήθους κόσμου που συρρέουν από την ευρύτερη περιοχή γίνονται στο χώρο της Πίστας αυτοκινήτου οργανωμένες εορταστικές εκδηλώσεις. Χαρακτηριστικό των εκδηλώσεων που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια είναι η αναβίωση του πετάγματος εντυπωσιακού παραδοσιακού ‘αερόστατου’.  
 
 
Εκδηλώσεις στα Τοπικά Διαμερίσματα:
Σε όλα σχεδόν τα χωριά κάθε καλοκαίρι κατά το μήνα Αύγουστο και εορτάζοντας κυρίως την Κοίμηση της Θεοτόκου γίνονται με την βοήθεια των πολιτιστικών Συλλόγων παραδοσιακά πανηγύρια και ανταμώματα.

Σημειώνονται ιδιαίτερα οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στις 17 Ιουλίου στην Κάτω Χρυσοβίτσα με συμμετοχή παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων. Ακόμη οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Πετροχώρι, Αγίου Θωμά, με αγώνες ανωμάλου δρόμου, μπάσκετ, παραδοσιακούς χορούς και ορχήστρα. Στο Δρυμώνα τον Αύγουστο γίνονται τα <<Δρυμωνιώτικα>> με παραδοσιακούς χορούς, ανώμαλο δρόμο και θεατρική παράσταση.
 

Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by SingularLogic