Θέρμου
Small text Medium text Large text

αναζήτηση


Οικισμοί - Μουσεία

 

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ
 
Στους περισσότερους οικισμούς του Δήμου Θέρμου συναντά κανείς πολλά και σημαντικά δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Το παραδοσιακό δομημένο περιβάλλον συναντάτε ιδιαίτερα στο κέντρο του Θέρμου, στην Αμβρακιά, στο Πετροχώρι, στην Άνω Μυρτιά και αλλού.
 
 
ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ
 
Ο οικισμός Μωρόσκλαβο Σιταραλώνων αποτελεί το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα εγκαταλειμμένου οικισμού, που μπορεί να αναστηλωθεί και να αποτελέσει κέντρο υποδοχής, διαμονής και ενημέρωσης επισκεπτών στη λίμνη Τριχωνίδα.
 
Ομοίως, υπάρχουν διάσπαρτοι μικροοικισμοί και αγροικίες στις ορεινές περιοχές, όπως στα παραποτάμια αγροκτήματα του Γιδομανδρίτη, στον Πούλινο Κόνισκας, στον Τσιρνόκο Αργυρού Πηγαδίου κ.α., που είναι δυνατό να αξιοποιηθούν αναλόγως στην κατεύθυνση της προσέλκυσης τουριστικού ρεύματος στην περιοχή και σε συνδυασμό με δράσεις τουριστικής ανάπτυξης, όπως τα περιπατητικά μονοπάτια, η ορειβασία, ο ανεμοπτερισμός, η ορεινή ποδηλασία κ.α.
 
Μια σειρά δράσεων μέτρων και παρεμβάσεων θα μπορούσαν να αναδείξουν περαιτέρω τα στοιχεία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.
 
 
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΟΥΣΕΙΑ
 
Στον Δήμο Θέρμου συναντάμε πέντε Λαογραφικά Μουσεία με αξιόλογα εκθέματα: Αυτά βρίσκονται στο Θέρμο, στον Δρυμώνα, στην Ανάληψη, στην Κόνισκα και στο Διασελάκι.

Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by SingularLogic