ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, από 9:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου θα διανέμουν φρούτα στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου, στην οδό Τάκη Αραπογιάννη στο Θέρμο. Παρακαλούνται οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου να προσέλθουν για την παραλαβή.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΟΥ

Πρόγραμμα εορτασμού εθνικής επετείου 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940.

Γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, ως και Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, Οργανισμών και Τραπεζών από της 8.00 το πρωί της 27ης Οκτωβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης  και φωταγώγηση αυτών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης έως 28ης Οκτωβρίου.

Στα Σχολεία, στις Δημόσιες Υπηρεσίες και Οργανισμούς θα γίνουν ομιλίες για το νόημα του εορτασμού.

Παρασκευή   27 Οκτωβρίου 2017

Ώρα 8.15 π.μ. το Γενικό Λύκειο Θέρμου στο Σεμιναριακό Κέντρο του Δήμου διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο: «Το Έπος του ’40 μέσα από την Έβδομη Τέχνη» {υπεύθυνοι κ. κ. Θεολογίττης Βενέδικτος  Τσέλιος Νικόλαος}.

Ώρα 08.30 π.μ. το  Γυμνάσιο  Θέρμου στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο: «Η Ελλάδα στη ρωγμή του Χρόνου» {υπεύθυνοι οι κ. κ. Σταμούλη Γερασιμούλα και Παπαθανάσης Γεώργιος}.

Ώρα 09.00 π.μ. το Δημοτικό Σχολείο Θέρμου στο  Πνευματικό Κέντρο Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου  διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο: «Το ΄40 … υπό την Σκέπη της Παναγίας» {υπεύθυνοι κ. κ.  Τσαρούχης Αντώνιος, Κοσμά Ελένη}.

Στις 11.00 π.μ. οι μαθητές και μαθήτριες των σχολείων με επικεφαλής τους καθηγητές και δασκάλους θα καταθέσουν στεφάνια στο Μνημείο των Πεσόντων.

Σάββατο  28  Οκτωβρίου  2017

Ώρα 7.00 π.μ. θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.

Ώρα 10.15 π. μ. θα γίνει δοξολογία στον Ι. Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου και ομιλία από την  κ. Τσαρούχη Αντώνιο Υποδιευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Θέρμου, με θέμα: «Το Έπος του ‘40».

Ώρα 10.45 π. μ. επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων.

Κατάθεση στεφάνων από τον κ. Δήμαρχο – Εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας  –  Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου –  Διοικητή του  Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θέρμου – Πρόεδρο Τ.K. Θέρμου – Εκπρόσωπο Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θέρμου – Πρόεδρο του Εκπολιτιστικού Ομίλου Θέρμου – Πρόεδρο Συλλόγου Φίλων  Αρχαιολογικού Μουσείου – Πρόεδρο Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου – Πρόεδρο Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου, Λυκείου Θέρμου – Πρόεδρο του Εμπορικού, Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Θέρμου – Πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων Θέρμου και Περιχώρων –  Πρόεδρο της Λ.Ε.Μ.Α.Θ  και Πρόεδρο του  Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ.

Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.

«ΕΘΝΙΚΟΣ  ΥΜΝΟΣ»

Θα ακολουθήσει παρέλαση των μαθητών και μαθητριών των σχολείων.

Μετά την παρέλαση στο Δημοτικό Κατάστημα και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα δεξιωθούν τους δημότες.

Στη συνέχεια τα χορευτικά τμήματα του Ε. Ο. Θ. στην πλατεία θα χορέψουν  Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος του Δήμου κ. Αλέξανδρος Κοντός.

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:

α) Τα της δοξολογίας και της Επιμνημόσυνης Δέησης ο Αρχιερατικός Επίτροπος Θέρμου.

β) Τα της τάξης και κυκλοφορίας το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμου.

γ) Τα της παρέλασης οι Γυμναστές των Σχολείων.

Τέλος, καλούνται  να παραστούν ο κ. Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου, οι Πολιτικές Αρχές, οι Υπάλληλοι, οι Σύλλογοι και τα Σωματεία, καθώς και ο λαός του Θέρμου.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Συμμετοχή του Δήμου Θέρμου στην έκθεση Νostos Expo 2017.

Ο Δήμος Θέρμου θα συμμετάσχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην έκθεση του ελληνικού εναλλακτικού τουρισμού Nostos Expo η οποία και θα λάβει χώρα στη Ναύπακτο από τις 13 έως και τις 16 Οκτωβρίου 2017.

 

Ενημερωτικά μηνύματα για τις δασικές πυρκαγιές από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης για τις δασικές πυρκαγιές η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θέλει να ενημερώσει τους πολίτες με τα παρακάτω βίντεο.

 

Ανακοίνωση για την συνετή κατανάλωση νερού.

 

Λόγω της μείωσης του υδροφόρου ορίζοντα εξαιτίας της παρατεταμένης ανομβρίας του φετινού καλοκαιριού, ο Δήμος Θέρμου καλεί τους δημότες να περιορίσουν τη χρήση του νερού που προέρχεται από το δίκτυο ύδρευσης στα όρια του αναγκαίου, ώστε να αποφευχθούν έτσι φαινόμενα λειψυδρίας. Επίσης κάνει γνωστό ότι απαγορεύεται η χρήση του δικτύου ύδρευσης για αρδευτικούς σκοπούς όπως για το πότισμα κήπων, για καθαρισμούς αυλών και για παρόμοιες χρήσεις.

Γιορτές Αγίου Κοσμά Αιτωλού 2017.

Κυκλοφόρησε το έντυπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων Αγίου Κοσμά Αιτωλού του Δήμου Θέρμου για την περίοδο 16 έως 24 Αυγούστου 2017.

Κατεβάστε εδώ το έντυπο σε ψηφιακή μορφή.

Προβολή ταινίας για παιδιά.

Στα πλαίσια των πολιτιστικών δράσεων για παιδιά την Παρασκευή 21 Ιουλίου και ώρα 11:30 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου, θα προβληθεί η 3d animated ταινία της Walt Disney – Pixar  «Τα μυαλά που κουβαλάς».

Προβολή ταινίας για παιδιά.

Στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων για παιδιά που πραγματοποιούνται στο χώρο του Δήμου προβλήθηκε την Παρασκευή 14 Ιουλίου, η 3D animated ταινία «Ο μικρός πρίγκηπας» και την παρακολούθησαν δεκάδες παιδιά. Η επόμενη προβολή έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Παρασκευή 21 Ιουλίου στην αίθουσα του δημαρχείου στις 11:30 και απομένει η ανακοίνωση του τίτλου.