Πρόσκληση Οικονομικής Επιτροπής στις 4/8/2017.

Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η

Σας καλούμε, σύμφωνα  με τις διατάξεις του άρθρου 75  του Ν.3852/2010 σε τακτική δημόσια συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Θέρμου την 4 Αυγούστου 2017  ημέρα Παρασκευή  και ώρα 9.00 π.μ. για συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα  παρακάτω  θέματα.

      ΘΕΜΑΤΑ

1ο:Ψήφιση – έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού του Δήμου μας έτους 2017.

2.Aπευθείας ανάθεση του έργου: Επέκταση δικτύου όμβριων για την βελτίωση αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης του Θέρμου. [άρθρο 118 του Ν. 4412/2016]

3ο:Έγκριση δαπανών πάγιας προκαταβολής.

4ο:Υποβολή τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού από  1-4-2017  έως 30-6-2017

5ο:Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας συνοπτικού διαγωνισμού για το έργο: Υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας για πρόσληψη καταστροφών από θεομηνίες σε Τοπικές Κοινότητες και στην έδρα του Δήμου.

6ο:Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας συνοπτικού διαγωνισμού για το έργο: Αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες στις Τ. Κ. Θέρμου, Κάτω Χρυσοβίτσας, Μυρτιάς , Σιταραλώνων, Παμφίου , Ανάληψης και Κοκκινόβρυσης Δήμου Θέρμου.

7ο:Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας συνοπτικού διαγωνισμού για το έργο: Συντήρηση οδοποιίας τμήματος Ανάληψης Ι.Μ. Ιωάννου Προέδρου Ανάληψης για αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες.

8ο:Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας συνοπτικού διαγωνισμού για την: Μίσθωση μηχανημάτων για τον καθαρισμό δρόμων  και άλλες εργασίες..

9ο:Έγκριση , διάθεση – δέσμευση πίστωσης ποσού 72.000,00  € [ με το ΦΠΑ] , καθορισμός τρόπου εκτέλεσης , και κατάρτιση όρων διακήρυξης για την διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου: Οδοποιία νέων οικοπέδων στη θέση Λαγκάδες Δ. Θέρμου.

10ο:Κατακύρωση αποτελέσματος διαδικασίας διαπραγμάτευσης για το έργο: Διαμόρφωση προαύλιου χώρου Γυμνασίου Θέρμου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

 

Κατεβάστε το αρχείο

Ολοκληρώθηκε η δραστηριότητα των πρωινών καλοκαιρινών εργαστηρίων θεατρικού παιχνιδιού στον Δήμο Θέρμου.

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 28 Ιουλίου η δραστηριότητα των πρωινών καλοκαιρινών εργαστηρίων θεατρικού παιχνιδιού στον χώρο του Δημαρχείου Θέρμου, για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, υπό την επιμέλεια της ηθοποιού Ειρήνης Κοψαλή.

Αυτή τη φορά το θεατρικό παιχνίδι εξελίχθηκε στον εξωτερικό χώρο του δημαρχείου, στην υπέροχη Πλατεία Νικολίτσα κάτω από τα πλατάνια και την δροσερή σκιά τους, ανάμεσα στα τρεχούμενα νερά και στο πλακόστρωτο όπου κυριαρχούσαν οι παιδικές φωνές. Δεκάδες παιδιά ένιωσαν τη χαρά της συμμετοχής σε μία δράση που τους δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψουν  τον κόσμο γύρω τους να εξερευνήσουν, να συμμετέχουν, να χαίρονται, να μαθαίνουν, να συνδέονται, να επικοινωνούν με αφορμή μια ιστορία, μια εικόνα, ένα παραμύθι, ένα συναίσθημα, μια κίνηση του σώματος, μια αυθόρμητη στιγμή. Ενθαρρύνθηκαν έτσι να ανακαλύψουν ικανότητες και εμπειρίες, τις οποίες  σταδιακά ανέπτυξαν στο κοινό παίξιμο με την ομάδα.

Η δραστηριότητα αυτή ενθουσίασε τα παιδιά και ικανοποίησε τους γονείς που παρακολούθησαν την εξέλιξή της, ενώ παράλληλα εκφράστηκε από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής η διάθεση να επαναληφθεί μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες και δοθεί ξανά η δυνατότητα γι’ αυτό. Μια δραστηριότητα που εντάσσεται στις πολιτιστικές δράσεις και αναζητήσεις, οι οποίες συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου στον Δήμο Θέρμου.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προβολή ταινίας για παιδιά.

Στα πλαίσια των πολιτιστικών δράσεων για παιδιά την Παρασκευή 21 Ιουλίου και ώρα 11:30 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου, θα προβληθεί η 3d animated ταινία της Walt Disney – Pixar  «Τα μυαλά που κουβαλάς».

Συνεχίζονται οι προβολές παιδικών ταινιών στον Δήμο Θέρμου.

Συνεχίζονται κάθε Παρασκευή οι προβολές παιδικών ταινιών στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Θέρμου, στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων και δράσεων για παιδιά 5 έως 12 ετών. Την Παρασκευή 21 Ιουλίου και ώρα 11.30 το πρωΐ, θα προβληθεί η ταινία «Τα μυαλά που κουβαλάς».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μουσικές – Πολιτιστικές εκδηλώσεις στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Θέρμου.

Ξεκινάει την Πέμπτη 20 Ιουλίου και ολοκληρώνεται το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου σειρά μουσικών – πολιτιστικών εκδηλώσεων στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Θέρμου, με τη στήριξη του δήμου και την γενική ονομασία “Καλοκαίρι 2017’’. Ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας απευθυνόμενος στους δημότες αλλά και στους επισκέπτες του δήμου τους καλεί να στηρίξουν την προσπάθεια των φορέων που μετέχουν στην διοργάνωση των εκδηλώσεων με την παρουσία τους, αναφέροντας τα εξής:

Φίλες και Φίλοι,
Αγαπητοί επισκέπτες του Δήμου μας ,
Και το φετινό καλοκαίρι είναι πλούσιο σε εκδηλώσεις από Φορείς, Ομάδες νέων ανθρώπων, αλλά και Πολίτες που θέλουν να διατηρήσουν την παράδοση μας.
Το Κέντρο Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Θέρμου, ενισχύει την προσπάθεια όλων και παρέχει στήριξη σε συλλογικές και ατομικές πρωτοβουλίες, ώστε να χαρίσουμε μια νότα χαράς και αισιοδοξίας σε όλους, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη δύναμη όσα καθημερινά ζουν.
Ευχαριστούμε θερμά, όλους που συνετέλεσαν στην διοργάνωση των παρακάτω εκδηλώσεων. Καλούμε όλους να στηρίξουν με την παρουσία τους τις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις στα χωριά και τους οικισμούς του Δήμου μας, όλους τους επαγγελματίες που αγαπούν την παράδοση και πραγματοποιούν πανηγύρια, καθώς και τις εκδηλώσεις προς τιμήν του Εθναποστόλου Κοσμά του Αιτωλού.
Ο Πολιτισμός εξάλλου είναι το καλύτερο αντίδοτο στην κρίση!
Ευχαριστούμε και ευχόμαστε Καλό Καλοκαίρι

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού
και Δήμαρχος Θέρμoυ
Σπύρος Κωνσταντάρας”.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατεβάστε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

 Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τα εγκαίνια του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θέρμου.

Ένα χρόνο πριν, στις 17 Ιουλίου 2016, εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου. Ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για την πολιτιστική και τουριστική προβολή της περιοχής, όσο και για την τεράστια σημασία που έχει η ύπαρξη ενός σύγχρονου και κατάλληλου χώρου για την ανάδειξη της πλούσιας ιστορικής κληρονομιάς αυτού του τόπου.

Στο Μουσείο φιλοξενούνται ευρήματα από το Ιερό του Απόλλωνος Θερμίου, από μικρότερα γειτονικά ιερά, καθώς και ευρήματα από πόλεις-μέλη της Αιτωλικής Συμπολιτείας, που χρονολογούνται από τους προϊστορικούς χρόνους έως και τη ρωμαϊκή κατάκτηση. Αποτελεί δε ήδη σημείο αναφοράς για αρχαιολόγους και αρχαιολάτρες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από τα εγκαίνιά του, με πρωτοβουλία του Δήμου Θέρμου, κυκλοφόρησε από τον ΟΤΕ τηλεκάρτα με θέμα το Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου. Η τηλεκάρτα απεικονίζει στην μία όψη το έμβλημα του δήμου και στην άλλη το κτίριο του νέου Μουσείου.

Ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας αναφορικά με την παρέλευση ενός χρόνου από τα εγκαίνια του Μουσείου και την κυκλοφορία της θεματικής τηλεκάρτας από τον ΟΤΕ δήλωσε τα εξής:

Με πρωτοβουλία του δήμου κυκλοφόρησε τηλεκάρτα με θέμα το Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου, ενδυναμώνοντας την προβολή του τόπου μας. Ευχαριστώ τον Θέρμιο Γιώργο Παπανικολάου για την συνδρομή του και την κα. Βασιλική Αναστασίου του ομίλου ΟΤΕ για την έκδοση και κυκλοφορία της τηλεκάρτας.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη νεοσυλλέκτων από το 2/39 Σύνταγμα Πεζικού Μεσολογγίου στον Δήμο Θέρμου.

Την Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017 εκατό νεοσύλλεκτοι από  το 2/39 Σύνταγμα Πεζικού Μεσολογγίου, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τον Δήμο Θέρμου και να γνωρίσουν  τα αξιοθέατα της πόλης και την πλούσια ιστορία της. Η επίσκεψη αυτή έγινε στα πλαίσια της άριστης συνεργασίας που υπάρχει ανάμεσα στον Δήμο Θέρμου και  την διοίκηση του 2/39 Σ.Π., μία συνεργασία που συνεχίζεται με την συνδιοργάνωση εκδήλωσης στο ΓΕΣ και στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα.

Οι νεοσύλλεκτοι συνοδευόμενοι από τον διοικητή τους Συνταγματάρχη Δημήτριο Σπύρου και άλλους αξιωματικούς, επισκέφτηκαν την Ι.Μ. Αγίου Κοσμά στο Μέγα Δένδρο Θέρμου, το Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου όπου και ξεναγήθηκαν και την πλατεία του Θέρμου όπου ευχαριστήθηκαν ιδιαίτερα την δροσιά των πλατανιών.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προβολή ταινίας για παιδιά.

Στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων για παιδιά που πραγματοποιούνται στο χώρο του Δήμου προβλήθηκε την Παρασκευή 14 Ιουλίου, η 3D animated ταινία «Ο μικρός πρίγκηπας» και την παρακολούθησαν δεκάδες παιδιά. Η επόμενη προβολή έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Παρασκευή 21 Ιουλίου στην αίθουσα του δημαρχείου στις 11:30 και απομένει η ανακοίνωση του τίτλου.

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου στις 18/7/2017

Σας καλούμε, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης), σε τακτική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Θέρμου, την Τρίτη  18 Ιουλίου 2017 και ώρα 19:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1ον Αποδοχή πίστωσης 150.000,00 ευρώ (ΣΑΕ-055) από ΥΠ.ΕΣ. για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας

2ον  Ορισμός Εκπροσώπου του Δήμου στην Κοινή Επιτροπή παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του ΥΠ. Πολιτισμού- Αθλητισμού και του Δήμου για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση υποδομών γηπέδου ποδοσφαίρου Δήμου Θέρμου»

3ον Πρόσληψη ενός (1) ατόμου (Τακτικό Προσωπικό) Κλάδου ΥΕ 16 Εργάτη Καθαριότητας Εσωτερικών χώρων

4ον Πρόσληψη μονίμου προσωπικού στις Ανταποδοτικές Υπηρεσίες καθαριότητας των ΟΤΑ Α΄και Β΄ βαθμού, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του άρθρου 24 του ν. 4479/2017 (Α΄94)

5ον Απασχόληση προσωπικού με νέες συμβάσεις σε Ανταποδοτικές Υπηρεσίες καθαριότητας των ΟΤΑ Α΄ και  Β΄ βαθμού, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του άρθρου 24 του ν. 4479/2017 (Α΄94)

6ον Καθορισμός αριθμού μαθητευομένων Επαγγελματικής Εκπ/σης και Κατάρτισης

(Μεταλυκειακό έτος –Τάξη Μαθητείας ΕΠΑΛ, Μαθητεία ΕΠΑΣ, Μαθητεία ΙΕΚ, για απασχόληση στο Δήμο μας κατά το Σχολικό έτος 2017- 2018)

7ον    Αναβάθμιση δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ Δήμου Θέρμου

8ον Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου: «Κατασκευή στηρίγματος αεροπλάνου πεσόντων αεροπόρων»

9ον  Διεκδίκηση επαναπατρισμού του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου

10ον  Αναμορφώσεις προϋπολογισμού έτους 2017

11ον Προτάσεις Τ. Κ. Ανάληψης

12ον Προτάσεις Τ. Κ. Λευκού

13ον Αιτήσεις, έγγραφα, αναφορές.

 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Μαραγιάννης Κων/νος

 

Κατεβάστε το έγγραφο

 

Συνέχεια στις καλλιτεχνικές δράσεις για παιδιά.

Εμπλουτίζονται οι καλλιτεχνικές δράσεις για παιδιά στον Δήμο Θέρμου με την προβολή παιδικών ταινιών κάθε Παρασκευή. Εκτός από τα καθημερινά τμήματα θεατρικού παιχνιδιού που λειτουργούν ήδη στο χώρο του δημαρχείου, κάθε Παρασκευή θα πραγματοποιείται προβολή παιδικής ταινίας για τους μικρούς φίλους κάθε ηλικίας στον ίδιο χώρο.

Η πρώτη ταινία «Βαϊάνα» προβλήθηκε την Παρασκευή 7 Ιουλίου και την παρακολούθησαν δεκάδες παιδιά. Η επόμενη προβολή έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Παρασκευή 14 Ιουλίου στην αίθουσα του δημαρχείου στις 11.30 και απομένει η ανακοίνωση του τίτλου.