Διακήρυξη Συνοπτικού Διαγωνισμού

Βελτίωση Υδρευτικών Δικτύων Τ.Κ. Θέρμου Καλουδίου Κόνισκας

01. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

02. ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ

03. ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

04. ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ

05. Ε.Σ.Υ

06. Γ.Σ.Υ

07.1. ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

07.2. Τ.Σ.Υ

08. ΕΝΤΥΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

09. ΤΕΥΔ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου στις 29/9/2017

Σας καλούμε, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης), σε τακτική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Θέρμου, την 29η  Σεπτεμβρίου 2017 ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1ον   Προτάσεις Τ. Κ.  Αγίας Σοφίας

2ον    Προτάσεις Τ. Κ. Αετόπετρας

3ον   Προτάσεις Τ. Κ. Αμβρακιάς

4ον   Προτάσεις Τ. Κ. Ανάληψης

5ον   Προτάσεις Τ. Κ.  Δρυμώνα

6ον   Προτάσεις Τ. Κ.  Θέρμου

7ον   Προτάσεις Τ. Κ.  Καλουδίου

8ον   Προτάσεις Τ. Κ.  Κοκκινόβρυσης

9ον   Προτάσεις Τ. Κ.  Κόνισκας

10ον   Προτάσεις Τ. Κ.  Πετροχωρίου

11ον  Προτάσεις Τ. Κ.  Χαλικίου

12ον Έκθεση  της Οικονομικής Επιτροπής για τα έσοδα και έξοδα του Δήμου Θέρμου  από 1-4-2017 έως 30-6-2017

13ον  Αποδοχή πίστωσης  1.685,00 ευρώ τέλη και δικαιώματα από εμποροπανηγύρεις, παζάρια

14ον Χορηγία του Δήμου μας στον Αθλητικό Σύλλογο Αγρινίου «ΤΡΙΤΩΝΑΣ», για συνδιοργάνωση αγώνα, TRIChonian 2017

15ον  Κατάταξη αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας σε κατηγορίες

16ον  Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης Τοπικών Κοινοτήτων  Αγίας Σοφίας και Μυρτιάς, για την αντιμετώπιση της Λειψυδρίας

17ον  Έγκριση απευθείας αγοράς οικοπέδου, για κατασκευή πλατείας στον οικισμό Νεροσύρτης Τοπικής Κοινότητας Χαλικίου

18ον Ορισμός επιτροπής παραλαβής του έργου: «Οδοποιΐα Τοπικής Κοινότητας Κόνισκας Δήμου Θέρμου

19ον Αναπροσαρμογή  τέλους φωτισμού και καθαριότητας, Δήμου Θέρμου έτους 2018

20ον Αναπροσαρμογή  τέλους ύδρευσης αποχέτευσης,  Δήμου Θέρμου έτους 2018

21ον Αναπροσαρμογή  τέλους άρδευσης,  Δήμου Θέρμου έτους 2018

22ον Αναπροσαρμογή  τέλους κοιμητηρίων, Δήμου Θέρμου έτους 2018

23ον Αναπροσαρμογή  τέλους ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ), Δήμου Θέρμου έτους 2018

24ον Αναπροσαρμογή τέλους χρήσης πεζοδρομίων, πλατειών και λοιπών  κοινοχρήστων χώρων Δήμου Θέρμου έτους 2018

25ον  Αναμορφώσεις προϋπολογισμού έτους 2017

26ον  Διαγραφές – μειώσεις χρεών από τους χρηματικούς καταλόγους

27ον  Λειτουργία του Κέντρου Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Θέρμου ( αίτηση οκτώ Δημοτικών Συμβούλων)

28ον  Αιτήσεις, έγγραφα, αναφορές

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Μαραγιάννης Κων/νος

Κατεβάστε εδώ το αρχείο.

Θεατρικό Εργαστήρι Εφήβων στο Δήμο Θέρμου.

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων και αναζητήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη καθ’ όλη την διάρκεια του έτους στον Δήμο Θέρμου, μία νέα ενδιαφέρουσα δραστηριότητα για νέους ξεκινάει από τον Οκτώβριο.

Πρόκειται για το Θεατρικό Εργαστήρι Εφήβων, στο οποίο νέοι ηλικίας δεκατριών έως δεκαεπτά ετών, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις βασικές αρχές του Θεάτρου και του Κινηματογράφου, μέσα από τη δημιουργική σκέψη, την καλλιτεχνική αναζήτηση και τον αυτοσχεδιασμό, με σκοπό την αναπαράσταση – θεατρική παράσταση.

Τα μαθήματα θα είναι δωρεάν, σε εβδομαδιαία βάση (απογεύματα ή Σάββατο) και θα γίνονται στον χώρο του Δημαρχείου. Τον συντονισμό θα έχει η ηθοποιός κ. Ειρήνη Κοψαλή  και οι εγγραφές θα γίνονται στο Δημαρχείο Θέρμου μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν πληροφορίες και να ενημερωθούν για την συγκεκριμένη δράση στο 2644360131.

 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα του Δημάρχου Θέρμου Σπύρου Κωνσταντάρα για τη νέα σχολική χρονιά.

Μήνυμα προς όλη την εκπαιδευτική κοινότητα απηύθυνε ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Αναλυτικά το μήνυμά του δημάρχου έχει ως εξής:

«Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς θέλω να ευχηθώ σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, στους μαθητές και τις μαθήτριες, στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, δημιουργική και γόνιμη σχολική χρονιά. Ένας νέος κύκλος μάθησης ξεκινά, που θα αποτελέσει μια αφετηρία γεμάτη προσδοκίες και όνειρα στον δρόμο των νέων προς την κατάκτηση της γνώσης. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο τους, το οποίο εκτός από την μετάδοση γνώσεων αφορά και στην παροχή προτύπων τέτοιων που θα εμπνεύσουν τους μαθητές ώστε να εξελιχθούν σε συγκροτημένες προσωπικότητες. Θέλω, επίσης, να ευχηθώ καλή δύναμη και υπομονή στους γονείς, γιατί αυτοί είναι οι συνοδοιπόροι στον δύσκολο δρόμο των παιδιών για την επίτευξη των στόχων τους.

Απευθυνόμενος στους μαθητές εύχομαι η νέα χρονιά να είναι γεμάτη από επιτυχίες, πρόοδο και δημιουργία. Να είστε σίγουροι ότι και αυτή η σχολική χρονιά θα είναι για εσάς ένα ακόμα υπέροχο ταξίδι, κατά την διάρκεια του οποίου θα συλλέξετε γνώσεις και εμπειρίες και θα σας φέρει ακόμα πιο κοντά στους στόχους και στα όνειρά σας.

Ο Δήμος Θέρμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Εκπαιδευτική Κοινότητα, έχει υλοποιήσει σημαντικό έργο στον τομέα των σχολικών υποδομών. Με την ανακατασκευή του Γυμνασίου και με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης διαμόρφωσης του προαυλίου του Γυμνασίου ύψους 215.000 ευρώ, έργο που θα ήταν έτοιμο αν δεν υπονόμευαν το έργο οι «γνωστοί» σε όλους σας, πλην όμως να γνωρίζουν οι μαθητές μας ότι παρά τα προσκόμματα και αυτό θα κατασκευαστεί. Με την δημοπράτηση στις 4/7/2017 του νέου Λυκείου με προϋπολογισμό 3.450.000 ευρώ, στο οποίο σε λίγους μήνες βάζουμε τον θεμέλιο λίθο, θα ολοκληρώσουμε τις σχολικές υποδομές μας προς όφελος των μαθητών και εκπαιδευτικών και τα λυόμενα θα αποτελέσουν παρελθόν.

Συνεχίζουμε και φέτος σταθερά την προσπάθεια αναβάθμισης των παροχών εκπαίδευσης στους μαθητές μας.

Εύχομαι σε όλους καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.»

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσκληση οικονομικής επιτροπής στις 15/9/2017.

Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η

Σας καλούμε, σύμφωνα  με τις διατάξεις του άρθρου 75  του Ν.3852/2010 σε τακτική δημόσια συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Θέρμου την 15 Σεπτεμβρίου 2017  ημέρα Παρασκευή και ώρα 8.30 π.μ. για συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα  παρακάτω  θέματα.

      ΘΕΜΑΤΑ

1ο: Έγκριση δαπανών πάγιας προκαταβολής.

2ο: Υποβολή τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού από  1-4-2017  έως 30-6-2017.

3ο:Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας και κατακύρωση γνωμοδότησης  επιτροπής  συνοπτικού  για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού :επισκευή κτιρίου Δημοτικού Σχολείου Μυρτιάς.

4ο: Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας και κατακύρωση γνωμοδότησης  επιτροπής  συνοπτικού  διαγωνισμού του έργου : «Οδοποιία νέων οικοπέδων στη θέση Λαγκάδες Δ. Θέρμου»

5ο:Κατακύρωση γνωμοδότησης επιτροπής ανοικτής διαδικασίας για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού  του έργου :Αποκατάσταση ζημιών εσωτερικής οδοποιίας οικισμών του Δήμου Θέρμου από τα πλημμυρικά φαινόμενα της 31-1 της 1-2 και 2-2 του 2015.

6ο:Κατακύρωση γνωμοδότησης επιτροπής ανοικτής διαδικασίας για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του έργου: Αποκατάσταση ζημιών αγροτικής οδοποιίας των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Θέρμου από τα πλημμυρικά φαινόμενα της 31-1 την 1-2 και 2-2-2015.

7ο: Κατακύρωση γνωμοδότησης επιτροπής ανοικτής διαδικασίας για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του έργου: Βελτίωση – ασφαλτόστρωση στο οδικό τμήμα Αετόπετρας – Δρυμώνας.

8:Έγκριση , διάθεση δέσμευσης πίστωσης καθορισμός τρόπου εκτέλεσης και κατάρτιση όρων διακήρυξης για την διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού του έργου :Βελτίωση υδρευτικών δικτύων Τ. Κ. Θέρμου , Καλουδίου και Κόνισκας.

9ο:Έγκριση απόδοσης λογαριασμού του εντάλματος προπληρωμής για την επέκταση δικτύου με τοποθέτηση ενός στύλου Φ.Ο.Π. και ενός [1] απλού Φ/Σ στην Τ. Κ. Πετροχωρίου   [Θέση Άγιος Αθανάσιος]   του Δήμου Θέρμου.

10:Έγκριση απόδοσης λογαριασμού του εντάλματος προπληρωμής για την  τοποθέτηση τριών [3]  στύλων  Φ.Ο.Π. και δύο  [2] απλών  Φ/Σ  για την σύνδεση με το δίκτυο διανομής χαμηλής τάσης που βρίσκεται  στην Δ/νση θέση Ζιόμπος   στην Τ.Κ. Δρυμώνα του Δήμου  Θέρμου.

11ο:Έκδοση εντάλματος προπληρωμής για την επέκταση δικτύου Χαμηλής Τάσης δημοτικού φωτισμού με τρεις [3] στύλους Φ.Ο.Π και τρία [3] απλά Φ/Σ στη Δ/νση «θέση Κεφαλόβρυσο» της  Τ.Κ. Ανάληψης του Δήμου Θέρμου.

12ο:Ψήφιση – έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού του Δήμου έτους 2017

13ο:Αναπροσαρμογή τελών δικαιώματος ηλεκτροφωτισμού – καθαριότητας  Δήμου Θέρμου έτους 2017.

14ο:Αναπροσαρμογή τελών δικαιώματος ύδρευσης – αποχέτευσης Δήμου Θέρμου έτους 2017.

15ο:Αναπροσαρμογή τελών δικαιώματος άρδευσης Δήμου Θέρμου έτους  2017.

16ο:Αναπροσαρμογή τελών κοιμητηρίων  Δήμου Θέρμου έτους 2017.

17ο:Αναπροσαρμογή Τέλους Ακίνητης Περιουσίας  [Τ.Α.Π] Δήμου Θέρμου έτους 2017.

18ο:Αναπροσαρμογή τελών χρήσης πεζοδρομίων – πλατειών και λοιπών κοινοχρήστων χώρων Δήμου Θέρμου έτους 2017.

19ο:Εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο τακτοποιητικής αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δήμου μας έτους  2017.

20ο:Ανάθεση σε δικηγόρο σύμφωνα με την γνωμοδότησή του για την δήλωση παραίτησης από τόκους και δικαστική δαπάνη – αίτηση εξωδικαστικού συμβιβασμού της Πολυξένης συζύγου Αθανασίου Συρακούλα για το αριθμ. 3 χρηματικό ένταλμα πληρωμής του έτους 2017 ποσού 12.061,80 € του Δήμου Θέρμου που αφορά την καταβολή ποσού για την αγορά οικοπέδου για την δημιουργία χώρου στάθμευσης παραπλεύρως της Ε.Ο. Αγρινίου – Θέρμου και εντός των ορίων του οικισμού Θέρμου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

 

Κατεβάστε το αρχείο.

Η άνευ προηγουμένου συμμετοχή του κόσμου εχέγγυο της επιτυχίας των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στον Δήμο Θέρμου.

Οι φετινές γιορτές προς τιμήν του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού που διεξήχθησαν από τις 16 έως τις 24 Αυγούστου, σημείωσαν πανθομολογούμενη επιτυχία, ίσως μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Η συμμετοχή του κόσμου στις πολυποίκιλες εκδηλώσεις ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και αυτό αποτελεί το ασφαλέστερο στοιχείο ως απόδειξη της επιτυχίας τους, αλλά και κύριο ζητούμενο όπως και εχέγγυο αποδοχής.
Ένας εκ των σκοπών των φετινών εκδηλώσεων ήταν η ανάδειξη των μοναστηριών της περιοχής και μέσα από αυτή η ανάδειξη της ιστορίας αυτού του τόπου και της μεγάλης παράδοσης και πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς που διαθέτει. Μιας κληρονομιάς που δύναται και πρέπει να αναδειχτεί προς όφελος γενικότερα του Δήμου Θέρμου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Η μεγάλη γκάμα των δραστηριοτήτων που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο των φετινών εορτών, εκτός του ότι κάλυψε μεγάλο εύρος των μορφών της τέχνης, του πολιτισμού, αλλά και του αθλητισμού, έδωσε την ευκαιρία σε μεγάλο αριθμό νέων αλλά και μεγαλύτερων ανθρώπων να έρθουν σε επαφή και να συλλέξουν εμπειρίες, ερεθίσματα, να γνωρίσουν, να μάθουν, να διασκεδάσουν, να προβληματιστούν δημιουργικά.
Με αφορμή τις εκδηλώσεις, χιλιάδες επισκέπτες βρέθηκαν αυτές τις ημέρες στην περιοχή με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η ελεύθερη είσοδος έδωσε τη δυνατότητα να τις παρακολουθήσουν όλοι χωρίς περιορισμούς και να έχουν τη χαρά της συμμετοχής , της ποιοτικής διασκέδασης, της επαφής με την τέχνη. Προβλήθηκαν ορεινοί οικισμοί και κοινότητες, προβλήθηκε γενικότερα ο ορεινός Δήμος Θέρμου και πολλά από τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα. Εκτός από τον εορταστικό, θρησκευτικό χαρακτήρα, οι εκδηλώσεις έφεραν κοντά τους ανθρώπους, τους φορείς και τους συλλόγους της περιοχής, με κεντρικό πυρήνα και συνδετικό κρίκο τον δήμο και αποτέλεσαν γεγονός αξιοπρόσεκτο και σημείο αναφοράς, όχι μόνο για τα στενά όρια του δήμου, αλλά για την ευρύτερη περιοχή.
Η Δημοτική Αρχή έχει ως προτεραιότητα την ανάπτυξη του πολιτισμού και την διατήρηση της πλούσιας παράδοσης αυτού του τόπου καθώς και την προβολή της και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει να δουλεύει με προσήλωση, ακούραστα και χωρίς εκπτώσεις, με την υπόσχεση ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι εκδηλώσεις της επόμενης χρονιάς να είναι ακόμη καλύτερες.
Παράλληλα αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους εργάστηκαν και συνέβαλαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων, τις αρχές που είχαν την ευθύνη για την ασφάλεια και την ομαλή διεξαγωγή τους, τους φορείς και συλλόγους που συμμετείχαν, τους εθελοντές που εργάστηκαν για την επιτυχία τους, όσους συμμετείχαν σε αυτές (καλλιτέχνες – αθλητές – επιστήμονες κ.α.). Πάνω απ’ όλα απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο (πολίτες και επισκέπτες του δήμου) που στήριξαν με την παρουσία τους και τις θερμές τους εκδηλώσεις τις «Γιορτές Αγίου Κοσμά του Αιτωλού».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ